TIFF: Drumul si Primele 2 filme

La TIFF eu m-am simtit foarte bine, asa ca nu am putut scrie de acolo despre filme si asa mai departe, asa ca scriu tocmai acum. Poate ca e putin cam tarziu, dar v-as ruga sa va multumiti si cu atat :D.

Drumul a fost cel putin ciudat: mai precis aeroportul baneasa e cel putin ciudat, adica seama (CLAR!) cu o gara. Are doar cateva scaune prapadite de plastic, iar spatiul este foarte mic. Daca sunteti turist in Romania, nu uitati sa il vizitati! Probabil ca cel mai prapadit aeroport din europa! (if you are a tourist, please visit Baneasa intrenational aeroport (Aurel Vlaicu), probabily the smallest and the dirtiest aeroport in Europe!)

In schimb, aeroportul din cluj a fost (de fapt, este) foarte modern si foarte misto.

Avionul cu  care am ajuns acolo a fost, in schimb,mult mai „bun” decat ne asteptam. desi era foarte mic (30 si ceva de locuri), am primit un sendvis si niste apa. Echipajul era format din doar 2 persoane.

PRIMA ZI SI PRIMELE 2 FILME.

Primul film vazut a fost 9:06, un film despre un politist care se pune in pielea victimei (stioui ca exporesia s-ar putea sa nu fie chiar asa, dar intelegeti si voi mesajul), dar asta se pune in pielea victimei la propriu, decvine gay, ca si victima, se rade pe corp, asa cum era victima. Filmul este dus destul de la extrem, dar este filmat si jucat, din punctul meu de vedere, destul de bine. relatiile interumane erau construite destul de bine, dar ancheta era, intr-adevar, dusa dusa dusa la extrem extrem extrem. (ma iertati stiu ca am mai sc ris o data asta, dar asta este adevarul). A… sa nu uitam. La sfarsit se sinucide, ca si victima, la 9:06. (Asta se datoreaza, probabil, si faptului ca viata lui era mai mult sau mai putin ratata, si ca fiica lui a murit…).

Filmul numarul 2 a fost Lumea vazuta de Ion B., documentarul care a luat premiul GOPO pentru cel mai bun documentar romanesc de anul trecut, despre un artist gasit in strada, care face tot felul de colaje, si despre expozitia pe care „unii” i-o organizeaza. De ce e bun filmul? Din cauza personajului, din cauza l;ui Ion B., ale carui colaje nu sunt rele (asta asa, ca sa stiti ca nu e laudat degeba). Montajul sau modul in care este filmat este obisnuit (daca imi aduc eu buine aminte), deci filmul nu se remarca prin asta, ci prin subiect: un artist gasit pe strada. (Nu stiu sau nu imi mai amintesc exact cum l-au gasit etc.). In orice caz, documentarul merita. (deasemenea, Ion B. se duce (sau este dus) la rudele lui dintr-un sat, care il intampina etc.). Interesanta mai e reactia vecinilor, care erau foarte mirati ca omul pe care ei l-au gazduit in holul blocului timp de multi ani, care dormea in mizerie etc (pe care unii chiar il injurau), devenise „faimos” peste noapte. Unii chiar erau putin invidiosi! La finalul micii prezentari, va spun ca, dupa film, Ion B. a primit un  apartament si s-a reapucat de colaje.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s