Continuam TIFFUL: Scurt-metraje Romanesti

Scurtele romanesti vazute de catre mine la TIFF sunt:
Aniversare: Film care nu m0-a dat peste cap, ideea fiind una simpla: o femeie singura de ziua ei. Ca sa va spun sincer, nu stiu cat de folosita e ideea, dar am o vaga impresie ca e destul de folosita. Filmul e mediocru, cu putin (asa-zise) `faze` care te pot face sa razi. Povestea? O fata cheama de ziua ei un animator. Filmul te face… ma rog, de fapt doar incearca (eu, nu stiu cum, mi-am dat seama de la inceput ca asta va fi `ideea`) sa te faca sa crezi ca la respectiva fata vor veni foarte multi invitati, si de asta cheama animatori.Ei bine, chestiile de ras sunt mult prea putine ca sa zici ca merita.
Betisoare rock and roll:
Stiu ca exista multe filme despre tot soiul de surdo-muti pe care eu personal nu le incurajez (acuma nu e nevoie sa ma dati in judecata, nu am nimic cu surdo-mutii), dar filmul asta a reusit cumva (desi nu prea stiu cum) sa ma emotioneze. La inceput ma gandeam ca va fi inca o prostie cu surdo-muti, dar, pe partcursul derularii, filmul `m-a prins` din ce in ce mai mult. Chiar trist a fost sfarsitul , in care femeia se duce la fiul ei si ii cere un autograf, fara sa-i spuna ca ea este mama lui, sau fara ca el sa o recunoasca. Totusi, chiar daca pana acum l-am laudat (partial) actorii (poate in afara de surdo-muta, ea joaca mai bine) joaca atat de prost, icat poti sa iesi din sala de la primele lor cuvinte. Cand il auzi pe baiatul care o gaseste prin gara/ tren ca spune… ce-o fi spunand el acolo, e clar ca NU e real. E clar ca joaca. Si e clar ca joaca prost.
Colivia-
Poate ca cel mai reusit film romanesc (scurt, ma refer; din competitie) este acesta, filmul lui Sitaru (daca imi mai aduc bine aminte) apropo: Situaru a facut si Pescuit Sportiv, care chiar este un must-see), despre un baiat care aduce in casa o pasare si, desi la inceput atitudinea lui fata de ea era mult mai rea, se atasaza de ea. Cred ca filmul ne-a placut tuturor (inclusiv juriului, care i-a dat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj romanesc din competitie) pentru umor combinat cu putina (foarte putina) drama. Chiar umor. Nu ca la altele :D. In plus, actorii joaca foarte bine… in sfarsit un  film despre care poti crede ca este real din punctul de vedere al dialogurilor si expresiilor actorilor.
Icre negre-
Filmul este o ratare. Dat fiind faptul ca a fost la foarte multe festivaluri, m-am gandit ca a fost selectinat pentru ca e bun… M-am gandit gresit, probabil ca nu prea aveau din ce sa aleaga. Filmul devine putin penibil, pentru ca simti ca este facut ca sa te faca sa razi, dar nu poti sa razi, pentru ca situatiile nu sunt destul de comice. E clar ca filmul incearca sa te faca sa razi (pentru ca nu este, la prima vedere, (doar foarte putin la a doua) dramatic) dar nu reuseste! Filmul nici destule idei nu are: este vorba despre un barbat si fiica lui carte se duc sa-i daca icre negre unei doamne, iar barbatul insista ca doamna respectiva sa se uite si la fetita dansand, pentru ca ea avea nustiuce agentie de modele. Icre Negre chiar m-a dezamagtit.

URMEAZA, intr-un post viitor:

Lord

Matei, Matei

Muzica in sange
Ochiul papusii
Trenul foamei


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s